Woonkamer inrichten? Vergeet je vloerkleed niet!

woonkamer-inrichten-vloerkleden

Een vloerkleed voor je woonkamer is..

.. sfeervol. Essentieel bij het inrichten van je woonkamer.

Wist je dat veel mensen pas na het inrichten van een woonkamer een vloerkleed aanschaffen? Je bent alle woonwinkels af geweest op zoek naar die éne loungebank, vintage stoel en industriële lamp. Maar.. je bent nog iets ontzettend belangrijks vergeten bij het inrichten van je woonkamer! Heb je al gedacht aan een vloerkleed? Hoogpolig? Laagpolig? Vintage vloerkleed? Modern vloerkleed?

Schrik niet. Je kunt nog steeds afstemming bereiken tussen één van onze vloerkleden en het interieur in je woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om bij het inrichten van je woonkamer kleuren uit je vloerkleed terug te laten komen in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe of vintage items van keramiek, staal of hout. Daarnaast geeft de combinatie van een vloerkleed met op kleur afgestemde kussens een mooi contrast aan woonkamer.

Ga nog een stap verder bij het inrichten van je (woon)kamer! Kies voor één van onze gemêleerde vloerkleden, zoals het vloerkleed Canyon. Doe eens gek en kies ervoor om de kleuren uit het vloerkleed terug te laten komen op muren. Je hoeft natuurlijk niet je hele woonkamer okergeel te verven, maar een klein muurtje is al genoeg.

woonkamer-inrichten-hoogpolig.. functioneel. Een voetenwarmer in je woonkamer.

Er zijn personen die gedurende het jaar verschillende vloerkleden gebruiken voor het inrichten van een woonkamer. Zo wordt er ’s winters vaak gekozen voor een hoogpolig vloerkleed of wollen vloerkleed. In ons assortiment vind je verschillende van dit soort vloerkleden, sommige zijn zelfs handgemaakt. En zo’n kleed is natuurlijk niet alleen voor je woonkamer, ook onder je bed is een hoogpolig vloerkleed héérlijk!

Een laagpolig vloerkleed wordt in de zomer weer vaker gebruikt bij het inrichten van de woonkamer. Een laagpolig vloerkleed voelt ook heerlijk zacht aan maar is tijdens de zomerse dagen toch net iets ‘cooler’ aan je voeten. Dankzij de gelijke hoogte van het kleed, kan je met de stofzuiger bovendien eenvoudig het stof en het vuil van het tapijt halen. Een laagpolig vloerkleed wordt, naast de woonkamer, dan ook vaak gebruikt als vloerkleed voor onder je eettafel. En ja, dan bedoelen we de tafel in de eetkamer en niet in de woonkamer ;).

woonkamer-inrichten-vloerkleed

.. artistiek. Een schilderij voor op je vloer.

Een vloerkleed is artistiek. Bij sommige vloerkleden is het simpelweg zonde om erop te lopen, gelukkig kan het. Ze hebben een ontzettend boeiend vintage, modern maar bovenal uniek design. Het zijn veelal recent ontworpen vloerkleden waarvan de productie in India gebeurd. Een land dat bekend staat om zijn prachtige kleuren en patronen. Bij het inrichten van je woonkamer is een schilderij op de vloer niet te missen!

In veel traditionele woonkamers wordt bij het inrichten een salontafel meestal centraal geplaatst in het woongedeelte. Dit belemmerd echter het zicht op je prachtige vloerkleed in je woonkamer. Niet getreurd, tegenwoordig zijn er veel kleine bijzettafeltjes die ontzettend goed dienst doen als salontafel in je woonkamer!

woonkamer-inrichten-vloerkleed.. ordelijk. Het verbind bij het inrichten groepen meubels in je woonkamer.

Heb je moeite om één stijl te creëren in je huis bij het inrichten? Dan is het tijd voor een vloerkleed! Verbind meubels, accessoires en kamers door middel van een vloerkleed. Je kan bij het inrichten van je huis er zelfs voor kiezen om één collectie vloerkleden in al je kamers te leggen. Hierbij kan je bij onze collecties vaak kiezen uit veel verschillende kleuren. Zo kan je elke kamer een andere look te geven maar het toch in één stijl doortrekken.

Welk formaat vloerkleed kies jij bij het inrichten van je woonkamer? Vloerkleden hebben wij in kleine en grote maten. Heb je een grote woonkamer? Kies dan voor een groot vloerkleed van 200×290 centimeter. Wil je bij het inrichten van je woonkamer zeker weten wel formaat karpet het best past? Pak dan een rolmaat en leg wat spullen (of tape) op de hoeken van het na te bootsen formaat. Zo kan je perfect zien welk formaat vloerkleed je het best kan gebruiken bij het inrichten van je woonkamer.

Plaats bij het inrichten de meubels in je woonkamer net op- en naast je vloerkleed zodat het met elkaar in contact staat. Bij het inrichten van je woonkamer is het vaak lastig om meubels met elkaar te verbinden. Een vloerkleed maakt dit een stuk makkelijker! 

DSC_.. spraakmakend. Ontdek onze unieke vloerkleden voor bij het inrichten van je woonkamer

Bij het inrichten van je woonkamer is een vloerkleed een belangrijk onderdeel. Ontdek zelf het prachtige effect dat een vloerkleed heeft op je woonkamer. Een voerkleed is spraakmakend en geeft sfeer aan je woonkamer. Je zal al snel merken dat je bezoek al snel het vloerkleed op zal merken en het vloerkleed het onderwerp van het gesprek wordt. Het geeft je woonkamer nét dat beetje extra sfeer en karakter.

Maar welk type vloerkleed kies je dan voor het inrichten van je woonkamer? Bij kameraankleden.nl hebben wij diverse soorten vloerkleden in het assortiment. Zo hebben wij vintage vloerkleden, Louis De Poortere vloerkleden, design vloerkleden en ronde vloerkleden. Ontdek zelf welk type vloerkleed het best past bij jou als persoon en laat zien wat jou stijl is.

[button text=”Bekijk al onze vloerkleden” style=”primary” size=”medium” link=”https://kameraankleden.nl/producten/vloerkleden/”]