Vijf tips voor het kiezen van het juiste vloerkleed

kameraankleden-vloerkleed

Het kiezen van het juiste vloerkleed is erg belangrijk voor de look die jij wilt creëren in je kamer. In deze blog geven wij je een aantal tips voor het uitzoeken van het perfecte vloerkleed.

Tip 1: Denk na over het type kleed

Het is allereerst belangrijk om rekening te houden met waar je het vloerkleed gaat neerleggen. Ga je bijvoorbeeld een vloerkleed kopen voor je slaapkamer? Dan kan een hoogpolig shaggy vloerkleed erg fijn zijn. Voor een eetkamer vloerkleed kan je echter bijvoorbeeld weer beter een laagpolig vloerkleed kopen. Bij een laagpolig vloerkleed is het namelijk veel makkelijker om vuil van het kleed af te halen. Dankzij de gladde oppervlakte kan je met een stofzuiger namelijk makkelijk over het vloerkleed gaan. Hierdoor is een laagpolig vloerkleed overigens ook geschikter voor mensen die last hebben van allergieën.

Tegenwoordig zien wij ook steeds vaker terug dat een vloerkleed in verschillende kamers wordt neerlegt, om de verschillende kamers op elkaar af te stemmen. Dit kan met verschillende soorten vloerkleden maar je kan ook bijvoorbeeld hetzelfde vloerkleed in verschillende kleuren in je kamers leggen. Dit zorgt niet alleen voor één stijl maar het geeft ook een unieke, hippe look aan je huis. Op onze website bieden wij diverse vloerkledencollecties aan, die allen in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Tip 2: Bepaal de look van jouw kamer

Bij het kiezen van het juiste kleed is het uiteraard belangrijk om te bepalen welke stijl jij naar voren wilt laten komen in jouw kamer. Als je een modern interieur hebt, en dit wilt doorvoeren met je vloerkleed, dan kan je bijvoorbeeld het beste voor design vloerkleden kiezen. Indien je een retro look wilt geven aan je interieur dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor vintage vloerkleden of patchwork vloerkleden. Als je de kille uitstraling van je kamer wilt vervangen door een warme huiselijke uitstraling, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Het bepalen van jouw stijl kan lastig zijn. Bekijk gerust eens ons vloerkleden assortiment om inspiratie op te doen.

Tip 3: Bepaal de kleur van het vloerkleed

Heb je een type vloerkleed op het oog? Bepaal dan eerst in welke kleur je het karpet wilt bestellen. Ga je bijvoorbeeld voor een opvallende kleur of een neutrale kleur? Als de rest van je meubilair neutrale kleuren hebben, dan kan het erg gaaf zijn om een vloerkleed in een felle kleur neer te leggen. Het vloerkleed geeft dan direct een design look aan je kamer. Natuurlijk is het belangrijkste dat je een kleur kiest die je zelf mooi vind en ook mooi blijft vinden. Een vloerkleed kan lang meegaan dus het zou zonde zijn als je al snel op de kleur uitgekeken raakt.

Tip 4: Kies het formaat dat past bij jouw kamer

Nadat je de kleur bepaald hebt, is het erg belangrijk om het juiste formaat te selecteren. Wij adviseren onze klanten om met een meetlint de formaten na te bootsen. Op deze manier zie je gelijk welke oppervlakte het vloerkleed inneemt in je kamer. Het is één van de meest voorkomende redenen waarom mensen een vloerkleed retourneren. Bij ons kan je elk vloerkleed in verschillende formaten bestellen. Zo kan je bijvoorbeeld voor vloerkleden van 160×230 centimeter kiezen of voor bijvoorbeeld vloerkleden van 230×280 centimeter.

Tip 5: Kies voor de juiste leverancier (hint 😉 )

Hopelijk hebben wij je in deze blog kunnen helpen met het kiezen van jouw tapijt. Uiteraard zouden wij het erg tof vinden als je een vloerkleed bij ons koopt. Waarom je het vloerkleed bij ons moet kopen?

  • Het vloerkleed dat je koopt is gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden en is vrij van kinderarbeid. Onze leveranciers worden d.m.v. diverse audits gecontroleerd.
  • Bij ons betaal je geen verzendkosten en ontvang je het vloerkleed snel in huis. In de meeste gevallen ontvang je het vloerkleed al de eerstvolgende dinsdag of donderdag in huis!
  • Je kan veilig en vertrouwd bij ons betalen middels verschillende betaalmethoden. Zo kan je bij ons bijvoorbeeld betalen met je eigen bank via iDeal.
  • Wij zullen er alles aan doen om je blij te maken en maken het niet mooier dan het is. Wij fotograferen onze vloerkleden bijvoorbeeld zo realistisch mogelijk. Niets is namelijk zo vervelend als dat je een vloerkleed thuis krijgt dat niet voldoet aan je verwachtingen.
  • Voldoet het vloerkleed toch niet aan je wensen? Dan heb je 14 dagen de tijd om het vloerkleed te ruilen of om je geld terug te krijgen. Voor slechts €20 komen wij het vloerkleed bij je ophalen. Zo hoef je niet eens je huis uit.

Een kleed kopen doe je natuurlijk bij kameraankleden.nl! Tip: Ben je op zoek naar een extra goedkoop vloerkleed? Bekijk dan ook eens onze vloerkleed aanbiedingen.